Webbplatshotell

En betydande del av din webbplats laddningstid täcks av Time To First Byte (TTFB), vilket är den tid det tar för servern att börja ladda din sida efter att en besökare klickat på länken.

I denna fas är det din webbplatsleverantör som är primärt ansvarig för detta (med få undantag). Tyvärr är det många som väljer att köpa billiga webbhotell för sina företag.

Resultatet? En långsam webbplats (bland många, farligare konsekvenser). Även om du inte har mycket kontroll över hur din värdtjänst fungerar, kan du välja att använda den bästa värdleverantören för dig.

Din e-handelsplattform

Om du äger en webbutik. Chansen är stor att du använder en e-handelsplattform som WooCommerce, Shopify eller BigCommerce.

Och tro det eller ej, plattformen du använder kan påverka din webbplatshastighet dramatiskt beroende på vad du väljer. Eftersom – för det mesta – kommer de att hantera inte bara strukturen på din webbplats utan även dess backend-infrastruktur – särskilt när du använder en plattform som Shopify eller Wix, där de också tillhandahåller värd.

Din webbserverkvalitet

En högkvalitativ server är avgörande för att optimera din webbplats laddningshastighet. Eftersom det påverkar bandbredden på besökarna kan din webbplats hantera och betjäna samtidigt.

Även om det mesta serverarbetet ligger på din värdleverantörs sida, finns det få detaljer under din kontroll som du kan kontrollera om din Time to First Byte (TTFB) börjar bli för lång. Till exempel:

Din DNS-server. En långsam DNS-server kommer att fördröja din laddningshastighet oavsett hur optimerad din webbplats är. Om du ser att din DNS-server orsakar dig en flaskhals, kanske du vill kontakta din värdleverantör för att förbättra din DNS-kvalitet.

Din webbplatss kod

Om du inte bygger din webbplats från grunden behöver du inte skriva en enda kodrad för att skapa en optimerad webbplats så länge du använder en bra e-handelsplattform och en bra webbplatsbyggare.

Men efter att ha installerat plugins/appar och uppdaterat din webbplats ständigt kan din webbplatskod bli för smutsig och trög. Och du måste rengöra den för optimal prestanda.