Alla har inte en stor startbudget innan dess att de startar en webbshop. Som tur är krävs det mycket små medel för att man ska kunna öppna en webbshop. seo-896175_960_720Du kan faktiskt starta en webbshop helt gratis och utan att det kostar dig någonting. Man behöver inte ens ha ett lager hemma. Det finns många olika tjänster som tillåter dig att starta basen för din webbshop helt gratis. Du kan testa dig fram för att se vilken av dem som du är mest bekväm med och som passar just ditt koncept. När du väljer vilken plattform som din webbshop ska ligga på bör du ha i åtanke att det ska vara lätt för dig att bygga ut den, bygga om den och lägga in produkter. Hur lätt du tycker olika verktyg är att arbeta med har till stor del att göra med vilken dataerfarenhet du har sedan innan.

En del hemsidor erbjuder dig sökmotoroptimering gratis, eller verktyg där du simpelt kan fylla i på egen hand metatags med mera. När du använder dig av dessa behöver du inte ha någon större erfarenhet av SEO och du behöver inte heller anlita ett företag för att du ska kunna få din hemsida synlig på söksiter. Om din hemsida dessutom klättrar kommer det innebära att den blir mer sökmotoroptimerad med tiden. Ju fler som klickar in på din hemsida, desto mer kommer den att synas på olika hemsidor och genom att berätta för familj och vänner att den finns och få dem att gå in på hemsidan kan du till att börja med få den synlig långt bak i sökresultaten.

Många tror att man behöver ha ett enormt stort lager hemma för att börja men om du tar en titt på de flesta webbshoppar som redan finns ser du att många av dessa inte har ett lager utan arbetar med underleverantörer. Det finns många verktyg för den som vill arbeta med underleverantörer och det innebär indirekt att de kommer att skicka varorna till dina kunder och att du fungerar som en mellanhand. Det är ett utmärkt sätt att börja tjäna pengar utan att du riskerar att förlora allt för mycket. Ha i åtanke att du bör lägga pengar på en domän. Anledningen till det är att din hemsida kommer att ses som mer tillförlitlig om du har en egen domän istället för om du har en hemsida som ligger på en plattform.

Du kan använda dig av en plattform och trots det köpa till en domän. Detta är ofta mycket billigt och om du är villig att använda dig av till exempel ett hemsidesnamn som slutar med “tk” eller med “mk”, kan du till och med få din domän gratis. När du vill analysera trafiken som kommer till din hemsida finns det dessutom många bra program som är helt gratis.

Om du dessutom är villig att ha reklam för andras hemsidor och tjänster på din hemsida kan du tjäna en slant även på det. Om du inte har höga kostnader när det kommer till din webbshop innebär det även att du inte har lika stora krav på dig att leverera. Det är inte lika viktigt att sälja och du kan därför i lugn och ro satsa på att bygga upp ett förtroende från de kunder som handlar av dig.

Detta fungerar om du vill använda dig av en webbshop som ett sidoprojekt och inte planerar att leva på det. Om du däremot planerar att leva på din webbshop från start kommer du att få göra en del investeringar i bland annat marknadsföring för att komma igång, för att allt ska fungera som du vill.