Söka kritik och lär dig att iterera

Design är en mycket subjektiv fråga, och webbdesign är inget undantag. Det är därför när designers skapar något de behöver för att söka feedback från andra människor – andra designers, intressenter, användare. Du kan läsa om olika sätt att få feedback från artikeln Vikten av att få bra feedback i webbdesign.

Det är också viktigt att undvika förbannelse kreativ perfektionism. De flesta av formgivarna är perfektionister; de försöker göra saker perfekt rätt från första försöket. Men det kan vara tufft att uppnå detta mål speciellt när du alldeles nyligen gick med i webbdesign. Alltså, oroa dig inte för mycket om att göra din design perfekt första gången. Det är alltid bättre att skapa något konkret och få feedback på ditt arbete från riktiga användare snarare än att spendera mycket tid polering något bara för att inse att din design beslut var inte exakt rätt. En av de bästa sakerna med webbdesign är att webbplatser alltid kan förbättras när som helst.

Fokusera på att skapa din portfölj

För att anlita en webbdesigner, företag eller klienter måste vara säker på att webben en designer har alla de kunskaper som krävs för att göra arbetet. Det är därför när företag / kunder leta efter en blivande designer de vill se konkreta resultat av sitt arbete, inte bara för att höra att djupgående förståelse för designteori. Det bästa sättet att bevisa din webbdesign färdigheter är att skapa en stark portfölj. Men vad gör du om du inte har några exempel för din portfölj? Starta den här processen med att skapa din egen personliga webbplats. Gör en virtuell närvaro för dig själv som professionell – visa dina färdigheter och nivå av hantverk. Krydda din design med inslag av personalisering (lägg till något unikt till din webbplats, något som bara kan hittas på din webbplats). När det gäller egenreklam, var inte blyg. Använd alla tillgängliga resurser – visa upp ditt arbete i ett format med fallstudier på webbplatser som Behance.

Slutsats

Bli en webbdesigner är inte så svårt som det verkar, men det kräver tid och ansträngning. Många av de färdigheter som nämns i denna guide kan inte erhållas snabbt genom att läsa böcker eller fylla online-kurser. De kräver mycket övning. Således öva mycket och ha tålamod. Kom ihåg att Rom inte byggdes på en dag. Det är också viktigt att vara passionerad om ditt arbete. Även när du letar efter ditt första jobb, fokusera på erfarenhet, inte bara pengar. Ta problem och designa utmaningar som möjligheter att lära. Om du följer dessa råd, en dag kommer du att hitta dig själv att göra världsklass webbplatser.

Comments are closed.