Lär dig webbdesignteori

När det gäller att lära sig en ny disciplin, är det viktigt att lära sig grundläggande principer först. Väldesignade webbplatser följer strikta regler för UX-design — de har god användbarhet och trevlig visuell tilltala. En bra UX design kommer att göra besökarna stanna på din webbplats medan en dålig en kommer att göra dem gå någon annanstans. Innan du försöker skapa något du behöver lära dig reglerna för hur webbplatser ska organiseras. Alla som vill bli webbdesigner bör lära sig att skapa tydlig och robust informationsarkitektur. För att få denna kunskap, börja med att läsa böcker: Don’t Make Me Think: A Common Sense Approach to Web Usability av Steve Krug.

Läs om hur du kodar

“Om ditt företag inte är på internet, då ditt företag kommer att vara i konkurs.” Bill Gates sa att mer än två decennier sedan. Idag finns det mer än 644 miljoner aktiva webbplatser på Internet (enligt Netcraft) och webbdesigners blev en central del av alla företags marknadsföringsstrategi. Allt detta sätter webbdesigners i hög efterfrågan. Om du vill bli en webbdesigner, men du har ingen aning om var du ska börja, är denna guide för dig. Nedan hittar du en steg-för-steg guide som hjälper dig att förstå de viktiga kunskaper och färdigheter du behöver för att bygga en framgångsrik karriär inom webbdesign

Lär dig webbdesignteori

När det gäller att lära sig en ny disciplin, är det viktigt att lära sig grundläggande principer först. Väldesignade webbplatser följer strikta regler för UX-design — de har god användbarhet och trevlig visuell tilltala. En bra UX design kommer att göra besökarna stanna på din webbplats medan en dålig en kommer att göra dem gå någon annanstans. Innan du försöker skapa något du behöver lära dig reglerna för hur webbplatser ska organiseras. Alla som vill bli webbdesigner bör lära sig att skapa tydlig och robust informationsarkitektur. För att få denna kunskap, börja med att läsa böcker: Don’t Make Me Think: A Common Sense Approach to Web Usability av Steve Krug Utformningen av vardagliga saker av Don Norman
Informationsarkitektur för World Wide Web: Designing Storskaliga webbplatser av Peter Morville
Design med Mockplus att starta din webbplats prototyp snabbare och bättre. Webbdesign är ett ständigt föränderligt fält, så du bör vara redo för att lära sig något nytt hela tiden.

Läs om hur du kodar

Det kommer att bli svårt att arbeta i webbdesign industrin utan att känna till något av programmeringsspråken. Naturligtvis är det möjligt att skapa en webbplats med hjälp av webbplatsbyggare som Wix eller Squarespace. Men du kommer att kämpa för att veta möjligheterna med webben när du arbetar endast med platsbyggare. Att veta hur man kodar kommer att ge dig en hel del fördelar. Till exempel kommer du att kunna bilda en mycket mer exakt uppfattning om huruvida din design är tekniskt genomförbart. Du måste ha nödvändiga färdigheter i HTML (Hypertext Markup Language) och CSS (Cascading Style Sheets). HTML ställer in sidans struktur och innehåll, medan CSS definierar stylingalternativen. Jag rekommenderar handledning av W3schools: handledning om HTML andtutorial på CSS. Det är också att föredra att lära sig JavaScript – det är ett av de mest efterfrågade programmeringsspråken. Det blir mycket enklare att skapa framsteg på webbplatser med javascript. Större lärplattformar ger tillgång till JavaScript-kurser gratis. Kolla in en introduktion till JavaScript kurser av Codecademy och Udacity.

Comments are closed.