Grundläggande för webbdesign

Skaffa rätt verktyg

I varje bransch, att bli flytande med de väsentliga verktygen är det första steget mot framgång. Du kan inte förvänta dig att vara en framgångsrik webbdesigner utan att känna till branschstandard verktyg. Men eftersom webbdesign är en bred disciplin, webbdesigners måste vara bekant med olika aspekter av design som: Grafisk design. Trots att grafisk design och webbdesign är två separata fält, webbdesigners behöver ofta dyka in grafisk design för att lösa en viss design fråga. Således är det viktigt att lära sig att använda en grafik redaktör som Adobe Photoshop. Den vanligaste uppgiften webbdesigners gör i grafik redaktörer är bildredigering – ändra storlek eller beskära bilder så att de passar ordentligt inom specifika utrymmen eller komprimera bilder så att de ska vara mer lämpade för webbvisning. Här en utmärkt handledning för Photoshop av Tutorials. Prototyping, Prototyping är en hörnsten i webbdesign. När webbdesigners har solid prototyping färdigheter, de behöver inte vänta på den slutliga webbdesign att validera sina antaganden; istället kan de validera sina designbeslut inom några minuter.

Kontrollera Mockplus, ett kraftfullt verktyg för prototypframtagning. Använda Mockplus dess möjligt att skapa en helt interaktiv prototyp på några minuter. Kodning, Som jag redan har nämnt, webbdesigners bör förstå hur man kodar. Skaffa dig en bra kod redaktör som Sublime eller Atom. Webbdesigners måste också bli bekant med populära CMS (Content Management System) – programvara som används för att skapa och hantera digitalt webbinnehåll. CMS gör ett förfarande för innehållshantering mycket bekvämare för webbplatsens ägare. Medan det finns dussintals olika CMS finns på marknaden idag, det finns tre ledande CMS — WordPress, Joomla, och Drupal. Att ha praktisk erfarenhet av ett (eller allt) system är viktigt. Du kan börja med enkla aktiviteter som att införa mindre justeringar i webbplatsens design och gå över till mer avancerade aktiviteter som att skapa en mall för en webbplats eller utveckla en plugin.

Lär dig grundläggande SEO-regler

En del av att vara en efterfrågad webbdesigner är att kunna göra mer än bara design. Webbplatser måste struktureras på ett sätt som gör dem vänliga inte bara för användarna utan även för sökmotor bots. SEO (Search Engine Optimization) är en process av platsoptimering som har ett mål att skapa bättre online synlighet av en webbplats. Webbdesigners bör fokusera på “naturlig” (eller “organisk”) marknadsföring genom att förbättra webbplatsens prestanda, optimera den för flera plattformar och fokusera på innehåll – vilket gör det relevant och värdefullt för målgruppen. Sådana aktiviteter kan bidra till att öka webbplatsens ranking med sökmotorer. Läs The Complete Nybörjarguide till SEO och 15 Regler för Dominerande Online Search Resultat för mer information om SEO ämne.

Comments are closed.